Zelfstandigheidstraining

Zelfstandigheidstraining is bedoeld voor jongeren die nog niet zelfstandig kunnen wonen, maar ook niet bij hun ouders of verzorgers kunnen of willen wonen. Binnen de appartementen en kamers van Stakka-Zorg krijgen zij een voorbereiding op zelfstandig wonen.

Wat is Zelfstandigheidstraining?

Zelfstandigheidstraining is een intensieve vorm van begeleiding. Je leert praktische en sociale vaardigheden, zoals hoe je het huishouden doet, met geld omgaat en vrije tijd invult met leuke en gezonde activiteiten. Overdag ga je gewoon naar school of naar je werk.

Woning

Iedereen heeft binnen Pand52 een eigen kamer met daarin een keuken badkamer en wc. Je hoeft dit dus niet te delen met de andere bewoners. In ons pand aan de Industrieweg in Nieuw-Buinen deel je het huis met je huisgenoten, je woont op kamers.

Je betaald maandelijks een vergoeding van 300 euro voor het appartement aan Stakka-Zorg. Hiermee vergoed je gebruikskosten van het appartement, de gas en licht rekening, tv, en internet.

Naast de zelfstandigheidstraining locatie in Nieuw-Buinen heeft Stakka-Zorg een overeenkomst met een bureau voor kamerverhuur in Stadskanaal. Mocht je interesse hebben om te wonen met begeleiding nabij het centrum van Stadskanaal dan kun je contact opnemen met Stakka-Zorg.

Begeleiding

De zelfstandigheidstraining binnen Stakka-Zorg wordt begeleid door een team van maatschappelijk werkenden, pedagogisch medewerkers, en een sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Om deze begeleiding te bieden op een manier die bij jou en jouw problematiek past vindt er regelmatig overleg plaats met een gedragswetenschapper. De persoonlijk begeleider maakt samen met jou een plan waarmee je stap voor stap toewerkt naar zelfstandig kunnen wonen.

Voor wie?

Zelfstandigheidstraining is bedoeld voor jongeren:

  • vanaf 16 jaar,
  • voor wie thuiswonen geen optie meer is,
  • die begeleiding nodig hebben om in de toekomst zelfstandig te gaan wonen en aan de samenleving deel te nemen.
Bezoekadres PAND52
Dwarsdiep 52
9521 CK Nieuw-Buinen

 06-29019984
 Contactformulier

Beschikbaarheid
Meer informatie over de huidige beschikbaarheid en eventuele wachtlijsten?

Bekijk beschikbaarheid
Onze locaties
  • - Locatie Dwarsdiep
  • - Locatie Zuiderdiep
  • - Locatie Jabbingelaan
  • - Locatie Industrieweg 1
  • Stakka - Zorg